IesBild är en digital konstnär som blandar modern teknik med traditionell bildkonst. Vi på DigiFile har sedan tidigare haft förmånen att erbjuda några enstaka konstverk av IesBild men vi kan nu gladeligen inkludera även dessa verk: Ung kvinna med druvor, Rosenskära, Vårglädje II och Morfars gunga i hennes kollektion. Här berättar konstnären mer om sig själv och sin passion.

Vem är då egentligen IesBild?

– Jag är i grunden målande bildkonstnär och har skapat bilder sedan barnsben. Att uttrycka mig konstnärligt i bild har blivit en del av mig.

När min son föddes fanns ej samma tid att sitta med penslarna, så jag köpte mej en Olympus OM10. På den vägen går jag fortfarande men med en digital systemkamera och Photoshop elements.

Fotointresset började via måleriet. Jag har gått konstskolor och målat tidigare. Jag har också gått fotokurser samt Bildhantering på distans på Jönköpings universitet. Jag har haft flera utställningar, senast i TryggHansahuset i Stockholm, samt blivit publicerad i tidningen FOTO, där jag också blev prisbelönt i deras Jubileumstävling.

Jag fotograferar mycket. Många av mina foton använder jag sedan i mina bildcollage. jag växtpressar och scannar in i mina bilder. Jag använder Photoshop när jag gör collagen och experimenterar mycket med bland annat måleriverktygen.

———–

Vi hoppas på att få se mer av de fina verk som IesBild skapar i framtiden, och vill du se alla hennes konstverk på DigiFile så gör du det lättast genom att besöka hennes produktsida på www.digifile.se/saljare/iesbild/
Du kan även läsa mer under respektive bild och länken Säljarinformation.